Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Fem områder giver solide energibesparelser​

Artikel af Jan Kristensen, Tekniq

​Telefonerne gløder hos elinstallatør Blue-Tech i Bramming, der rådgiver om og styrer projekter på energioptimering i virksomheder. Læs her om de fem besparelser med mest effekt i en industrivirksomhed.

Der er netop nu særdeles travlt ved regnemaskinen hos Carsten Christensen, indehaver af Blue-Tech i Bramming. Virksomheder med udsigt til at få 15-doblet deres kontrakt med en fast el-pris til årsskiftet har travlt med at få tilbud på forslag og projekter, der kan afbøde den enorme stigning i energiudgifter.

Energioptimering fylder derfor meget i installationsforretningen med 23 ansatte. Carsten Christensen udpeger her de fem områder, hvor der efter hans erfaring er effekter at hente ude i en virksomhed:

1: Solceller til elproduktion

At producere virksomhedens egen el via solceller på tag eller arealer ved virksomheden er en bedre investering end nogensinde før. Forrentningen af denne investering er den højeste af alle energiinvesteringer netop nu. Forrentningen er på 15-20 procent, og investeringen er tjent hjem på under seks år.

2: Ud med lysstofrørene

En række virksomheder har stadig lysstofrør og konventionel belysning hængende i dele af virksomheden eller i kontor- og administrationsområder. Med de nuværende elpriser er der god forrentning i at få alt lys skiftet til LED.

3: Ud med gassen

Omlægning af gasopvarmning med fyr til varmepumper er en sikker investering, når man har et stort varmebehov i virksomheden. Den sparer omkostninger og medvirker til at gøre landet mindre afhængig af russisk gas.

4: Behovsstyret lys

Det skal være slut med at tænde om morgenen og slukke om aftenen. Behovsstyret lys sikrer, at lyset alene er tændt ved behov dagen igennem. Omkostninger til automatiseringen er hurtigt tjent ind igen.

5: Behovsstyret ventilation

Der er besparelser ved at køre ventilation ned i effekt i pauser eller perioder, hvor der ikke er aktivitet på virksomheden. Denne automatisering vil også hurtigt tjene sig ind.

Læs mere om mulighederne inden for energibesparelser i rapporten Fremtidens Forretning udgivet af TEKNIQ Arbejdsgiverne her

Egenkapital i spil

​- Jeg oplever, at en række virksomheder de senere år har styrket egenkapitalen. Nu ser man en forrentning af en energiinvestering, som man ikke kan få bedre ved andre investeringer. Derfor bliver der investeret nu. Og jeg forventer, at det vil vare ved i de kommende tre til fire år, siger Carsten Christensen fra Blue Tech.

Hvordan kan vi hjælpe?

​Har du spørgsmål til vores ydelser, eller en konkret forespørgsel på en arbejdsopgave, er du meget velkommen til at kontakte os.

 
 
 
 
 
 
 
Vedhæft dokument
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Verdensmålene ​hos Blue-Tech

Hos Blue-Tech anerkender vi naturligvis alle FN's 17 verdensmål. Læs herunder, hvilke verdensmål vi arbejder med, og hvad vi konkret gør i vores daglige arbejde.

Se flere anmeldelser på Trustpilot​

star star star star star

"Får mine varmeste anbefalinger"

Trods travlhed blev en elektriker allokeret til mig inden for få timer, og han lavede et nydeligt stykke arbejde på ganske kort tid. Får min varmeste anbefaling.

Ole Thomsen

star star star star star

"Virkelig tilfredsstillende arbejde"

Bestilte Blue Tech til at sætte nogle afstandsringe op, udskifte lysdæmper samt udskifte HPFI-afbryder og andre småting. Virkelig tilfredsstillende arbejde og kan varmt anbefale Blue-Tech.

Timm Lauridsen

star star star star star

"Punktlige og kvalitetsbevidste håndværkere"

Fin service, punktlige håndværkere og kvalitetsarbejde. Kan anbefales.

Jens

Blue-Tech A/S
​​på Facebook