Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Fokus på din udebelysning​

Med din udebelysning kan du skabe den rigtige hyggestemning og nyde udelivet selv i årets mørke måneder. Men tænk også på sikkerheden, når det handler om udebelysning. Udebelysningen hjælper dig med at komme sikkert omkring dit hus, have, indkørsel og tilbygninger – men den kan også bidrage væsentligt til forebyggelse af ubudne gæster.​

Installation af udebelysning

Når man overvejer udebelysning, har de fleste nok deres primære fokus på, hvordan lamperne skal se ud. Men to andre ting bør du også have fokus på.

Først og fremmest bør du sikre dig, at du får den lysstyrke og den lyskilde, du ønsker dig. Kan lamperne give dit uderum nok lys til, at du får den ønskede effekt? Det afhænger både af lampens design og af, hvor mange watt lampen kan lyse med.

Det næste, du skal sikre dig, er korrekt installation. Det skal du både af sikkerhedsmæssige årsager, men også fordi forkert installation kan blive en både dyr og uhensigtsmæssigt fornøjelse. Når vi taler udebelysningen, har vi både med elektricitet og vind og vejr at gøre – og det kan i værste tilfælde være en farlig kombination, der kan give kortslutning i dine elektriske installationer. Derudover risikerer du også, at din udebelysning ikke virker, når den skal.

Sensor på udendørs lamper

Skal der monteres en sensor på din udebelysning? Vil du udnytte udebelysningen bedre? Eller vil du gerne spare lidt på strømmen? I begge tilfælde er en sensor er god løsning.

En sensor sørger for, at lampen lyser ved bevægelse, når det er mørkt – altså undgår du selv at skulle huske at tænde den – og ikke mindst så sparer du en masse strøm på, at den kun er tændt, når der er behov for lys. Nogle sensorer kan desuden indstilles så de tænder lampen, når mørket falder på.

På nogle udendørslamper er sensoren allerede indbygget, men er der ikke sensor på, kan det nemt eftermonteres.

Udvælg den mest optimale placering for sensoren i forhold til, hvordan du ønsker at udnytte din udebelysning. Ønsker du at lyse hele din indkørsel op, eller skal lyset først tænde, når nogen nærmer sig hoveddøren?

Sikkerhed i den mørke tid

De fleste uheld sker i hjemmet, siger man. Men også uden for hjemmet er du i risiko, når mørket falder på. Især for ældre og gangbesværede bør der være ekstra fokus på godt oplyste arealer omkring indkørsel, hoveddør, trapper, osv. 

Sørg for at installerede spots peger derhen, hvor de skal give lys, og montér evt. ekstra belysning ved særligt risikofyldte områder - ved ujævn belægning eller trapper.

Har du en længere indkørsel kan du evt. få god glæde af bedlamper, der lyser langs med jorden, og samtidig giver flotte lyseffekter omkring boligen.

Udebelysning med LED

Ligesom ved indendørs belysning anbefaler vi også LED til udendørs belysning. Ser man på den samlede elregning, kan vinterhalvårets mange mørke timer nemt give elregningen et skub i den forkerte retning, hvis du ikke sørger for at bruge LED i din udebelysning.

Der findes i dag et hav af forskellige LED udelamper, der giver smukke lyseffekter med en varm, hvid farve. Ofte sidder udelamper i mange år, og derfor var der måske ikke tænkt på LED, da de i sin tid blev installeret. Så når vi går den mørke tid i møde, så tænk på at få skiftet dine udelamper til LED, hvis de ikke allerede er det.

Forebyg indbrud med god udebelysning

Vil du sikre dit hjem mod indbrud, er der en række tiltag, du kan gøre. Ét af dem, er at sørge for god belysning omkring hus og udbygninger – uden at det behøver koste en formue.

  • Installer bevægelsessensor på din udelamper. Ubudne bryder sig ikke om lys, hvor de kan ses fra gaden eller de omkringliggende huse.

  • Placer sensoren så højt at man ikke nemt kan dreje den fra jorden. ,´Peger sensoren i den forkerte retning,  ”fanges” uvedkommendes bevægelse ikke, og lyset tænder dermed ikke. Anbefalet placering er min. 2,5 – gerne 3 meter - over jorden.

Udover lamper med bevægelsessensor kan en fast oplyst indkørsel naturligvis også virke afskrækkende på evt. indbrudstyve, som derfor vil fravælge at besøge netop din bolig.

Gør din udebelysning vinterklar

Man kan have de dyreste og flotteste lamper installeret – og med den rette sensorstyring – men, hvis vind, vejr og smådyr har gjort din belysning tildækket af skidt i løbet af året, så får du kun begrænset glæde og effekt af din belysning.

Husk derfor altid at rengøre både lamper og sensor før de for alvor skal i brug i løbet af efteråret. Sæt evt. et kryds i kalenderen den første lørdag i oktober eller en anden dato, der passer dig, til at få rengjort udebelysningen. Tjek også op på om pærer skal skiftes eller andre installationer skal efterses. Så er du sikker på, at din udebelysning er helt i top til vinterhalvåret.

Få professionel rådgivning om installation af udebelysning

Har du svært ved finde en god løsning på, hvordan du får den optimale udebelysning omkring din bolig, så kontakt os gerne. Vi hjælper gerne med finde lamper, der passer til dine omgivelser -  og vi sørger for en professionel og sikker installation.​

Hvordan kan vi hjælpe?

​Har du spørgsmål til vores ydelser, eller en konkret forespørgsel på en arbejdsopgave, er du meget velkommen til at kontakte os.

 
 
 
 
 
 
 
Vedhæft dokument
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Verdensmålene ​hos Blue-Tech

Hos Blue-Tech anerkender vi naturligvis alle FN's 17 verdensmål. Læs herunder, hvilke verdensmål vi arbejder med, og hvad vi konkret gør i vores daglige arbejde.

Se flere anmeldelser på Trustpilot​

star star star star star

"Får mine varmeste anbefalinger"

Trods travlhed blev en elektriker allokeret til mig inden for få timer, og han lavede et nydeligt stykke arbejde på ganske kort tid. Får min varmeste anbefaling.

Ole Thomsen

star star star star star

"Virkelig tilfredsstillende arbejde"

Bestilte Blue Tech til at sætte nogle afstandsringe op, udskifte lysdæmper samt udskifte HPFI-afbryder og andre småting. Virkelig tilfredsstillende arbejde og kan varmt anbefale Blue-Tech.

Timm Lauridsen

star star star star star

"Punktlige og kvalitetsbevidste håndværkere"

Fin service, punktlige håndværkere og kvalitetsarbejde. Kan anbefales.

Jens

Blue-Tech A/S
​​på Facebook