Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Foto: Vecteezy​

Opfordring: Skift jeres lysstofrør nu

​I 2023 udfases de gamle lysstofrør, som en konsekvens af et RoHs direktiv fra EU. Det får Energistyrelsen til at opfordre alle virksomheder og offentlige institutioner til at få taget fat på at skifte til LED-belysning.

Tag fat i din elinstallatør allerede i dag og lav en aftale om at skifte de gamle lysstofrør ud, lyder det fra Energistyrelsen. Det handler om at såvel virksomheder og offentlige institutioner allerede nu bør tage hånd om at skifte deres lyskilder med lysstofrør ud med LED belysning.

- De gamle lysstofrør sidder i mange virksomheder typisk på kontor, lager, kælder, gang- eller, køkkenarealer, så der kan være tale om en stort antal installationer, der skal fornyes eller ombygges. Vi har allerede nu travlt med at skifte til LED belysning hos mange virksomheder, primært fordi der med de høje elpriser er rigtig mange penge at spare ved at omlægge til LED lige nu, siger energirådgiver Glenn Ludvigsen.

Ser man på virksomhedens udgifterne til el med de nuværende energipriser, er det helt sikkert rentabelt at skifte lyskilder nu. Netop på grund af energipriserne vil investeringen i nye lyskilder være forbundet med en kort tilbagebetalingstid.

Læs også Virksomheder sparer tusindvis af kroner med energioptimering

Interiørvirksomhed sparer 58.000 kroner årligt

Et godt eksempel er virksomheden Sebra Interiør, der har fået udskiftet 76 armaturer, der tidligere havde et forbrug på 2 x 58 watt plus spoleforbrug. Forbruget reduceres nu til 2 x 25 watt og ingen spoleforbrug. Med de nye installationer sparer virksomheden med dagens elpriser i omegnen af 58.000 kroner årligt, og tilbagebetalingstiden er under 6 måneder.

- Selv om man kan føle sig tvunget til at skifte sine lyskilder, skal man huske, at der er tusindvis af kroner at spare, og miljøet vinder også. LED belysning er væsentligt mere miljøvenlig end de gamle lysstofrør, siger Glenn. 

Stop for produktion og salg

Forbuddet mod produktion af lysstofrør, som træder i kraft fra august 2023, sker fordi de typiske lysstofrør, modellerne T5 og T8, indeholder kviksølv og som følge af en ophævelse af undtagelser i EU’s RoHS-direktiv 2011/65/EU.

Butikker må lovligt stadig sælge ud af de tilbageværende lagre, herefter er det kun muligt at købe LED-rør. Det er stadig lovligt at anvende lyskilderne, men der kan altså ikke længere skaffes nye lysstofrør.

- Vi kunne godt forestille os, at der hen over det næste vil opstå ventetid på at få udskiftet sine lyskilder og på et tidspunkt vil vi nok også have en vis leveringstid på LED-rør. Derfor opfordrer vi også virksomheder, der får behov for at skifte belysning, om at tage kontakt til os allerede i år og få skiftet nu, slutter Glenn Ludvigsen. 

Læs mere om EU direktivet her

Hvordan kan vi hjælpe?

​Har du spørgsmål til vores ydelser, eller en konkret forespørgsel på en arbejdsopgave, er du meget velkommen til at kontakte os.

 
 
 
 
 
 
 
Vedhæft dokument
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Verdensmålene ​hos Blue-Tech

Hos Blue-Tech anerkender vi naturligvis alle FN's 17 verdensmål. Læs herunder, hvilke verdensmål vi arbejder med, og hvad vi konkret gør i vores daglige arbejde.

Se flere anmeldelser på Trustpilot​

star star star star star

"Får mine varmeste anbefalinger"

Trods travlhed blev en elektriker allokeret til mig inden for få timer, og han lavede et nydeligt stykke arbejde på ganske kort tid. Får min varmeste anbefaling.

Ole Thomsen

star star star star star

"Virkelig tilfredsstillende arbejde"

Bestilte Blue Tech til at sætte nogle afstandsringe op, udskifte lysdæmper samt udskifte HPFI-afbryder og andre småting. Virkelig tilfredsstillende arbejde og kan varmt anbefale Blue-Tech.

Timm Lauridsen

star star star star star

"Punktlige og kvalitetsbevidste håndværkere"

Fin service, punktlige håndværkere og kvalitetsarbejde. Kan anbefales.

Jens

Blue-Tech A/S
​​på Facebook